PSORIASIS GUTTATA

La psoriasis és una malaltia inflamatòria de la pell que afecta aproximadament al 1 – 3 % de la població mundial. Apareix com a plaques vermelles recobertes d’escames platejades que es desprenen de la pell.
Les plaques psoriàsiques es troben sovint als colzes, als genolls i al cap, però poden afectar també a altres zones del cos, com la cara, els peus i les membranes mucoses.
La psoriasis no és contagiosa, ni és deguda a una alèrgia. Sovint aquesta malaltia es transmet geneticament.

El diagnòstic de les variants típiques de la psoriasis és sencill.
Una variant d’aquesta malaltia és la Psoriasis Guttata. Aquesta presenta lesions petites, rodones, escamoses i repartides per tot el cos. Semblen gotetes d’aigua. Normalment afecta a pacients joves (nens i adolescents).
Aquesta malaltia sol donar-se després d’una infecció bacteriana al coll (faringitis, amigdalitis, rinofaringitis...). Aquest tipus de psoriasis acostuma a reaparèixer després de poques setmanes de desaparèixer. Pot tornar a sortir com una Psoriasis Guttata o bé com una psoriasis normal. El fet de que reaperèixi pot venir degut a que el bacteri no ha mort i està viu al nostre organisme. Això s’acostuma a diagnosticar fent una anàlisi de sang.
La Psoriasis Guttata acostuma a durar entre 1 i 2 mesos.
Per tractar aquest tipus de psoriasis, es pot utilitzar un antibiòtic tradicional per tal d’acabar amb el bacteri, com seria la Amoxicil·lina, o bé amb una pomada sense antibiòtic, com seria la Daivobet, o també es pot utilitzar un preparat farmacèutic que combina un antibiòtic amb components naturals amb les propietats de la pomada abans citada. La medicació dependrà de lesions presentades al cos. La Amoxicil·lina es recepta quan es vol acabar amb el bacteri (Streptococo) encara viu al nostre organisme, la pomada quan ja a mort el bacteri, per tal d’acabar amb les lesions ja que és un antimflamatori, i el preparat es pot utilitzar en els dos casos.